Bloemetjes en bijtjes 🐝

Het belang van bijen en andere insecten in Nederland is van onschatbare waarde voor onze ecosystemen en voedselvoorziening. Deze kleine diertjes zijn cruciaal bij het bestuiven van bloemen. Hier mee helpen ze de gewassen bevruchten waardoor fruit, groenten en andere voedingsbronnen voor mens en dier blijven groeien. Ook het belang van andere insecten voor onze ecosystemen en voedselvoorziening kan niet worden onderschat.

 

Hoe kan je ze een handje helpen?

Door bloemen te zaaien (in je tuin en ook daar buiten) die hen aantrekken, bladeren en takken niet allemaal op te ruimen zodat ze schuilmogelijkheden hebben en water beschikbaar te stellen, creëer je een fijne omgeving waar ze zich thuis voelen en zo hun belangrijke werk kunnen doen. Denk er aan om in het water bijvoorbeeld een steen te leggen die boven het water uit komt zodat ze er weer uit kunnen klimmen en zich laten drogen als ze er per ongeluk in vallen.

Om je op weg te helpen heb ik mijn hand bedrukte bio-katoenen zakjes gevuld met een biologische zaden mix die speciaal is samengesteld om bijen aan te trekken en te ondersteunen. Deze zaden zijn niet alleen goed voor de bijen, maar ook voor de biodiversiteit in jouw directe omgeving.

Door te kiezen voor bio-katoenen zakjes en biologische zaden dragen we samen bij aan een gezondere planeet en een bloeiende tuin vol leven. De materialen en papierkeuze die ik hanteer voor al mijn producten zijn zorgvuldig geselecteerd om ook bij te dragen aan bodemdiversiteit en een duurzame toekomst voor onze planeet. Onder het kopje duurzaamheid lees je heir meer over.

Als afsluiting van deze blog wil ik graag een selectie van mijn producten uitlichten, met prachtige illustraties van verschillende insecten. Zo kun je niet alleen jouw tuin verrijken met kleurrijke bloemen en zoemende bijen maar ze met mijn illustraties ook in huis halen. Wil je meer informatie over mijn producten of wil je een selectie bekijken? Kijk dan in mijn webshop naar al het moois waar de natuur mij toe inspireert.

Terug naar blog