Markt agenda

Een paar keer per jaar vul ik een marktkraam met mijn illustraties. Deze kramen staan op de mooiste plekjes in Nederland die ik met zorg uit zoek. Klik op een datum om meer over die dag te lezen.

De markten die al geweest zijn zet ik onder aan de lijst en hebben geen 🌱.

 

2024

Zet in je agenda:

12 mei (moederdag) - Dol op groen Dieren

Home / Dol op groen! Hof te Dieren

Dol op goen! Hof te Dieren

Op 12 mei 2024 organiseert Tante Pollewop Events in samenwerking met de grootste ommuurde wijngaard van Nederland, wijngaard Hof te Dieren, een sprankelende, duurzame en landelijke voorjaarsmarkt.

"Dit belevingsgericht evenement staat in het teken van voorjaar in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan lokale en regionale producten, planten en bloemen, zaden, handgemaakte creaties, woon en tuin decoratie, artikelen voor dieren, cadeautjes enz. Naast het aanbod op de landgoedmarkt besteden we op een niet stoffige manier aandacht aan de huidige situatie omtrent de insecten met als hoofdrolspeler de bij. De massale sterfte van bijen is namelijk een groot probleem. Dit komt door minder groen, giftige bestrijdingsmiddelen en klimaatverandering. En dat is echt zorgelijk omdat bijen heel erg belangrijk zijn voor het verbouwen van gewassen.

Duurzaamheid, biodiversiteit, bewustwording en informeren zijn daarom deze ook dag erg belangrijk. Saai? Natuurlijk niet, natuur is gaaf!  Kom ook gezellig langs en snuffel lekker rond. Bezoek de bijzondere kraampjes, doe mee met activiteiten en leer ook meteen een heleboel. Help jij mee om de bij te redden? Je bent van harte welkom. Leuk voor jong en oud!

Natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet. Er zijn allerlei heerlijkheden verkrijgbaar. Neem plaats op het wijnterras of tussen de druiven in de wijngaard en geniet!

We organiseren deze dag ook met input van lokale organisaties zoals de bibliotheek en theatergroep Micro uit Dieren en met medewerking van de ecologen van de Gemeente Rheden, het IVN oost- veluwezoom, bijenlint Dieren en lieve vrijwilligers."

​Lees meer

Tijd en locatie

Datum: 12 mei 2024

Tijd: van 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Arnhemsestraatweg in Dieren 

Toegang is vrij en gratis.

Parkeren is gratis bij het Rhedens in Dieren (volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars).

7 juli - Zeldzaam Mooi Worpplantsoen Deventer

Zeldzaam Mooi Markt Worpplantsoen in Deventer

Op zondag 7 juli 2024 is er weer een Zeldzaam Mooi Markt in het prachtige Worpplantsoen in Deventer. Je kunt genieten van een ontspannen sfeer met muziek van de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen en Oscar Draait Door.

"Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

Je kunt gaan picknicken in het park met lekkere, pure en (h)eerlijke producten van de ruim 10 bijzondere foodtrucks en/of foodkramen. Én je kunt een bezoekje brengen aan een wel heel bijzondere markt: de Zeldzaam Mooi Markt, een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht. Met meer dan 100 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van handgemaakte en zelfontworpen sieraden, kunst, (woon)accessoires, tot tassen, kleding, ambachtelijke lekkernijen en nog heel veel meer.

Uiteraard kunnen kinderen zich ook weer prima vermaken op de Zeldzaam Mooi Markt met hele speciale activiteiten zoals megazeepbellen blazen door Frans van de Kamp. Voor de allerkleinsten is er een springkussen, zijn er verschillende demonstraties en kinderworkshops en is er kinderschmink.

Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt zo bijzonder."

Waar: Worpplantsoen in Deventer 

Wanneer: 7 juli 2024 van 11:00 tot 18:00 uur 

Toegang: gratis  

Lees meer

Zondag 14 juli - Zeldzaam Mooi, Wezelanden park Zwolle

Zeldzaam Mooi Markt Park de Wezenlanden in Zwolle

Op zondag 14 juli 2024 is er weer een Zeldzaam Mooi Markt in het prachtige Park de Wezenlanden in Zwolle. Het is een markt met zeldzaam mooie producten van lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers. Alle producten zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages (lokaal) geproduceerd. Daarnaast worden er ook ambachtelijke (biologische) lekkernijen verkocht. 

"Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een prachtige balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op de Zeldzaam Mooi Markt zorgt Oscar voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

Bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp geeft tijdens de Zeldzaam Mooi Markt mega zeepbellen demonstraties voor jong en oud. 

Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt zo bijzonder."

Waar: Park de Wezenlanden in Zwolle 

Wanneer: 14 juli 2024 van 11:00 tot 18:00 uur 

Toegang: gratis