Duurzaamheid

Milieuvriendelijk en sociaal verantwoord.

Mijn papierwaren laat ik zo veel mogelijk drukken op PaperWise natural. Dit is papier of karton gemaakt van 100% landbouwafval. Er is dus geen boom voor gekapt! Ik kies voor de natural variant omdat dit ongebleekt is en het er mooi uit ziet. De zacht bruine kleur en de vezels geven de illustraties veel diepte en een natuurlijke uitstraling.

De milieu impact van PaperWise ligt 47% lager dan van papier van bomen en 29% lager dan recycled papier. Het wordt CO2 neutraal geproduceerd. 

Daarnaast wordt PaperWise sociaal verantwoord gemaakt in papierfabrieken in Azië en Zuid-Amerika waar veel landbouwgewassen zoals rijst, graan, jutte, hennep en suikerriet verbouwd en verwerkt worden. De fabrieken staan midden in het gebied waar de landbouwgewassen verbouwd worden, zo voorkomen ze onnodige transportkilometers. De fabrieken zijn van grote betekenis voor de lokale communities. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie.

De fabriek bied gratis onderwijs aan 2400 kinderen en beschikt over een ziekenhuis voor de werknemers en omwonenden. Het landbouw afval kopen ze bij kleine lokale boeren.

Wil je meer weten over PaperWise?
Kijk dan op hun website paperwise.eu

Alle papierwaren worden in Nederland bedrukt. 

Ook voor mijn andere producten maak ik bewuste materiaal keuzes. Zo zijn de katoenen zakjes gemaakt van biologisch katoen net als de tassen, die zijn ook Fairtrade. Ik bedruk deze zelf.

De wasbare broodzakjes en bowlcovers zijn gemaakt van gerecycled katoen en hebben een waterafstotende en voedselveilige binnenlaag. Beide producten zijn ethisch geproduceerd. 

De lampen en raamhangers worden in Nederland gemaakt.

Heb je vragen over een bepaald product of herkomst? Gebruik de chat rechts onderin of mail mij.